HAMIDZUN LETAK JAWATAN…!

Hamidzun Khairuddin yang dilantik sebagai Setiausaha UMNO Bahagian Kapar sejak 2008 yang lalu telah meletak jawatan dan menyerahkan semula jawatan tersebut kepada Ketua UMNO Bahagian Kapar, Dato’ Haji Abdul Rahman Palil. Perletakan jawatan Hamidzun berkuat kuasa serta-merta selepas beliau mengumumkan dalam Mesyuarat Penuh AJK UMNO Bahagian Kapar pada 18 Januari 2011.

Perletakan jawatan tersebut dibuat bagi membolehkan beliau menumpukan perhatian terhadap tugas barunya secara sepenuh masa di Badan Perhubungan UMNO Selangor dan sebagai Pengerusi Gerakan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS).

Hamidzun yang telah berkhidmat dalam tempoh 2 tahun sebagai Setiausaha, telah banyak memperkenalkan strategi dan perancangan untuk kembali memperkukuhkan UMNO Bahagian, Cawangan dan Pusat Daerah Mengundi (PDM). Walaupun bagi saya usaha-usahanya masih belum dapat dihayati sepenuhnya oleh ahli-ahli UMNO di Bahagian Kapar, namun ia perlu dilaksanakan secara perlahan-lahan, agar ia benar-benar mampu meninggalkan kesan terbaik. Pengalaman yang pernah dilaluinya suatu ketika berada di luar UMNO di manfaatkan sepenuhnya untuk menjadikan UMNO Bahagian Kapar terus mampu menyengat dan bangkit dari kekalahan dalam Pilihan raya Umum 2008.

Hamidzun sudah tinggalkan satu perancangan yang baik di UMNO Kapar. Terpulang kepada Setiausaha yang bakal dilantik oleh Ketua UMNO Bahagian Kapar untuk merangka strategi baru atau meneruskan yang sedia ada. Bagi saya tapaknya sudah disediakan, tinggal bagaimana kita mampu memanfaatkan peluang yang sudah tersedia. Itulah cabaran buat bakal seorang Setiausaha UMNO Bahagian Kapar yang baru.

Terima Kasih Saudara Hamidzun Khairuddin..!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: