PAS…YANG BUSUK…!!!


Berarak dan terjerit-jerit di jalanan dengan laungan TAKBIR menjadi kebanggaan PAS yang sentiasa merasakan merekalah pejuang Islam sebenar. Lebih-lebih lagi dengan fatwa Pak Gurunya yang memberikan harapan bahawa syurga sebagai balasan kepada setiap ahlinya, menjadikan PAS dilihat seolah-olah suci benar perjalanan politik mereka.

Suara teguran PAS juga lantang menghina, mengkritik dan melemparkan berbagai-bagai tuduhan kepada seteru politik mereka yang sebangsa dan seagama. Segala keburukan tanpa mengenal lagi dosa dan sebagainya. PAS menegur, seperti mereka adalah semulia-mulia golongan yang tak pernah terlibat dengan segala bentuk kemungkaran di dunia ini.

PAS memang cerdik menutup kemaluan mereka. Dalam cemuhan yang dilemparkan, mereka menutup banyak bangkai gajah dengan suara takbir, serban, janggut putih, jubah dan berbagai-bagai lagi hingga ke seluar dalam. Tetapi…benarlah kata orang, bangkai gajah manakan boleh ditutup. Satu masa baunya pasti dihidu orang.

Malah betul juga kata orang. PAS ibarat seekor kambing jantan yang memperlekehkan seekor ayam jantan. Kata kambing, “Wahai ayam jantan, kau punya balung dan taji yang cantik, tapi sayang kau suka berak merata-rata”. Maka jawab si ayam jantan, “ Sudahlah ko kambing (PAS), kau lagi hipokrit, berjanggut putih seperti alim, tetapi merayau-rayau tak pakai seluar…, nampak telur kau terjuntai-juntai”.

Buktinya PAS bersama sekutu-sekutunya melabel parti lain sebagai KRONI….tapi rupa-rupanya PAS pun sama, Pak Guru Kroniiiii…., PAS juga makin jadi boneka…pemimpin tidak dibenarkan mengkritik rakan kongsi, walaupun mereka berbuat mungkar…diam membisu…yang penting dapat kuasa…cakap banyak tentu pemimpin PAS kena tindakan disiplin.

PAS juga sudah semakin lupa dengan perjuangan Islamnya. Pemimpin mereka tak sehaluan dalam isu kalimah ALLAH. Ada yang berani mempertahankan…syabas…tapi ramai juga yang menyokong dan diam membisu…, kenapa agaknya…simple…biar gadai agama sikit-sikit, yang penting undi dalam pilihan raya…kuasa lebih penting dari mempertahankan Islam. Malah ada juga pimpinan PAS yang kata…beberapa perkataan yang diputuskan oleh majlis Agama Islam tidak boleh digunakan oleh agama lain…dianggap KUNO dan ketinggalan zaman….bangga benar penyokong PAS menyokong pemimpin ini….TAKBIRRRR…!

Itulah BUSUKnya PAS. Agaknya mereka dah mula lupa atau saja buat-buat lupa, “Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip mencari-cari kesalahan orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat antara satu sama lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertakwalah kamu kepada Allah; Sesungguhnya Allah penerima taubat, lagi Maha mengasihani” (al-Hujrat).

PAS harus berfikir semula kewajaran mereka dalam Pakatan Rakyat. PKR dan DAP berjaya mempergunakan PAS sepenuhnya untuk kepentingan mereka. PAS dipijak semaunya. Kejayaan memijak PAS bererti kejayaan mereka memijak orang Islam. PAS mesti memulakan hidup baru sama ada bersendirian atau bersama UMNO. Mereka punyai nama yang berbeza, namun agenda Melayu dan Islam tetap menjadi nombor wahid dalam perjuangan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: