BAGAN PINANG TRANFORMASI KEBANGKITAN UMNO/BN

ISA SAMAD
11 Oktober 2009 merupakan tarikh keramat yang bakal menentukan sejauh mana relevannya Tan Sri Isa Samad dalam kancah politik perdana tanahair. Bangkit dari kejatuhan yang pedih, Isa Samad masih tetap menjadi pilihan majority pengundi di DUN Bagan Pinang, bila namanya terus bermain dibibir pengundi sejak sebelum penamaan calon lagi.

Biarpun berbagai propaganda dilemparkan pada Isa Samad, namun ketokohan dan pengalamannya dalam sepak terajang politik tanah air menjadikannya beliau berjaya mendepani cabaran yang mendatang.

ceramah pas kosong
Isa dikatakan calon popular. Namun itu tidak menjadikan beliau alpa. Kempennya terus berjalan. Program ceramahnya dihadiri ribuan penyokong setianya di Bagan Pinang, menjadikan PAS lemas dan terdampar. PAS mula mencari helah di Bagan Pinang. Cuba menggunakan perintah mahkamah untuk menangguhkan pilihanraya ini. Kalau sebelum ini PAS rasa yakin disemua tempat dan tidak terfikir untuk menangguhkan hari pengundian, namun kali ini, PAS seperti terkencing-kencing mencari pengaruh. Namun yang nyata kemerosotan PAS semakin ketara. Program-program ceramahnya semakin dipandang sepi dan jijik oleh penduduk di Bagan Pinang, kerana mereka sudah menduga, isu apa yang akan mereka bawa. Tentunya isu-isu lama yang diulang-ulang tayang. Jelaslah PAS tak punyai isu untuk diketengahkan. Lebih-lebih lagi dengan reputasi PAS yang dianggap menjadi BONEKA DAP terutamanya di Perak dan Selangor.

Lebih parah lagi, jelas calon PAS di Bagan Pinang menjadi mangsa sabotaj ahli-ahli pas di Bagan Pinang, kerana dikhabarkan, beliau bukan anak tempatan dan datang dari luar Bagan Pinang. Lebih-lebih lagi beliau dianggap calon recycle yang pernah 3 kali kalah dalam pilihanraya sebelum ini. Persoalannya…, adakah kerana PAS tidak yakin menang, lalu sengaja meletakkan calon yang lemah dalam Pilihanraya Kecil N31 Bagan Pinang ini.

BN di PD
Yang jelas dari pemerhatian dan tinjauan di lokasi-lokasi ceramah, ternyata N31 DUN Bagan Pinang inilah bakal menjadi kayu pengukur kepada kebangkitan semula UMNO dan Barisan Nasional. Keyakinan dan kesungguhan rakyat semakin jelas kelihatan. Sokongan padu rakyat semakin mantap dan ternyata Gagasan 1Malaysia semakin difahami dan mengalir dalam setiap sanubari rakyat, khususnya dalam kalangan warga Bagan Pinang.

Ternyata pendekatan YAB Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak amat disenangi rakyat sekeluruhannya. Inilah petanda kerajaan semakin mengukuh, UMNO/BN kembali bangkit untuk terus memimpin Negara keera lebih gemilang. Kita nantikan PRU 13 yang akan menggegarkan Pakatan rakyat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: