INILAH TARAF KITA…!

PIJAK KEPALA
Orang Melayu dan Islam makin berantakan. Satu pihak bertungkus-lumus mempertahankan kuasa Melayu dibumi bertuah Malaysia. Satu pihak kononya sibuk memperjuangkan Islam. Satu pihak gilakan kuasa.

Akhirnya Melayu/Islam di Malaysia menjadi sangat lemah. Melayu sedang terpinggir, tersandar di sudut yang sangat sempit. Melayu sedar, namun gila dan mabuk kuasa menjadikan Melayu lupa segala-galanya.

Rupanya ada orang lain yang sedang merencana babak-babak ini. Orang lain itu sudah mula selesa dengan tahap kebobrokan Melayu/Islam. Pemimpin Melayu/Islam mula lupa daratan. Yang mengaku ULAMAK sudah mula bertukar wajah menjadi ULARMAK. Sudah mula membelit lidah gara-gara takutkan kehilangan sokongan. Yang lantang bercakap, cuba menikus dan bergerak ke sana-sini untuk meyakinkan pengikut jahil, tentang ketelanjuran bermain di lopak kering.

Orang lain makin berani. Mereka bukan sahaja sudah berani menjentik hidung kita, tapi sudah lerani memijak kepala. Mereka macam biasa dah kata, anutan ULARMAK itu ‘bastard religion’ @ agama sial. Tapi mereka tidak berdosa pun, kerana fatwa pujangga sudah dinyatakan…mereka berhak nak kata apa, kerana mereka tak faham…, mereka tidak berdosa…, ULARMAK reda dan terima dengan janji syurga lagi.

Orang lain pun nak cuba lagi. Beri hadiah istimewa KALUNGAN SELIPAR pada pemimpin besar kita satu masa lalu. Memang itu selayaknya untuk kita sekarang. Suka hati mereka nak buat apa. Kita boleh buat apa pun. Kita akan kata buatlah suka hatimu…semua tu halal, yang penting sokongan mereka untuk menunaikan kegilaan kuasa kita.

Murahnya kita sekarang. Di jentik hidung, dipijak semaunya, diludah dan dihina sehendaknya. Kita masih kata orang lain betul, sebab orang lain tak faham cara kita, walaupun dah duduk bersama lebih ratusan tahun. Bagaimana kalau kita bersama bangkit tentang mereka….tentu jawabnya tak boleh, lebih baik bersama kafir laknatullah…boleh dapat kuasa dan perintah negara, dari bersama kita semua…kempunan nak kuasa sampai bila-bila….Kita kerjasama dengan kafir laknatullah pun, ada peluang masuk SYURGA…. Kalau dengan kita-kita aja alamat masuk angin keluar asap….

Kesiannya kita…, sudah dipijak semaunya….!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: