KERAJAAN PERAK BERANTAKAN…

lu musti MB...banyak lagi tanah bulum bagi sama cina...
lu musti MB…banyak lagi tanah bulum bagi sama cina…

1.    MB Perak Dato’ Seri Nizar membuat kenyataan dan report polis kata 2 ADUN nya, ADUN Changkat Jering dan ADUN Behrang hilang.

2.    Speaker pula kata 2 ADUN dah meletak jawatan dan mengesahkan ada 2 kerusi ADUN kosong. Speaker dah hantar surat pada SPR untuk adakan Pilihanraya Kecil.

3.    Tiba-tiba pulak, 2 ADUN keluar kenyataan dan menempelak MB dan Speaker mengatakan mereka tidak pernah menghantar surat perletakan jawatan dan mengaku masih sah sebagai ADUN PKR.

...kitorang CUTI...bukan BERENTI....banganggggggg....
…kitorang CUTI…bukan BERENTI….banganggggggg….

4.    2 ADUN kata mereka mengambil MC (Cuti Sakit). Tapi MC tersebut dihantar kemana. Pastinya pada MB sebagai ketua mereka. Takkan MB tak tahu pula, hingga buat press conference kata ADUN dah hilang.

Ada yang tak kena dengan kerajaan negeri Perak sekarang. Saya perhatikan Pakatan Rakyat di Perak sedang panic. Hilang 2 ADUN….silap-silap hilang kerajaan. Nafsu masih ghairah memerintah. MB masih mabuk kuasa…DAP pulak belum puas melaksanakan agenda peribadi. Berantakan dah pemimpin PAS, PKR dan DAP.

Nak tutup kelemahan, PKR cari isu baru. Cari orang jadi kambing hitam. Ada nak beli pemimpinlah…siap akuan bersumpah lagi. Penasihat PKR satu Malaysia canang Ahli Parlimen BN nak lompat parti pada 16 September. Akhirnya sonyapppppp….rupa-rupanya ada yang lebih berantakan. ADUN PKR di Perak sebenarnya yang nak keluar parti.

Kalian lihat secara mendalam dari sudut politik dan akademik. Jangan EMOSI…saya ulangi, jangan EMOSI…Kenapa sebenarnya ada percanggahan kenyataan MB, Speaker tergesa-gesa ke SPR dan 2 ADUN PKR. Kalian akan faham kenapa kecelaruan tersebut berlaku.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: