PPP – Cow lahhhhhhhhhhhhh….

kayveas

Presiden PPP, Datuk M.Kayveas cuba menjadi Singa dalam Barisan Nasional. Sayangnya ngaumannya sekadar menjadi bahan tawa rakan-rakan dalam BN, malah majoriti suara dalam Barisan Nasional lebih selesa kalau semut ini dikuis terus dari sibuk merayap kesana sini mencari tapak. Sudahlah tak banyak menyumbang, malah lebih banyak menyusahkan orang lain.

Kerusi parlimen yang ditandingi pada PRU12 yang lalu pun atas ikhsan UMNO Perak, yang terpaksa berhempas pulas menenangkan ahli-ahlinya yang marah kerana menyerahkan kepada Kayveas. Sudahlah begitu, jentera PPP pun gagal untuk mempertahankan kerusi tersebut. Satu kerusi yang diperuntukkan pun gagal dipertahankan, inikan pula nak minta beberapa kerusi lagi dengan mengaruk beberapa kerusi dari komponen yang lain seperti GERAKAN, MCA dan MIC. Keputusannya, tiada siapapun yang punya ikhsan untuk menyerahkan kerusi tersebut, kecuali UMNO.

Tiba-tiba pulak, Kayveas nak jadi hero tamil yang baru, untuk mencari publisiti murahan memandangkan PPP dan Kayveas sendiri sudah dilupakan oleh media dengan membangkitkan isu ISA. Kemudian cuba pula buat ugutan untuk keluar dari komponen BN, kalau tak tunaikan permintaan mereka sebelum PRU13.

Persoalannya, kenapa lama sangat sampai PRU13, sedangkan rakan-rakan komponen yang lain sebenarnya lebih teruja kalau PPP keluar sahaja dari BN sekarang. Sekurang-kurangnya tak ada lagi semut yang bakal merayap-rayap dalam PRU13 nanti. Lebih mudah kerja dan lebih mudah nak buat perancangan. Mana tau kalau PPP diluar BN nanti boleh dapat kerusi yang lebih banyak……….

Advertisements

One Response to “PPP – Cow lahhhhhhhhhhhhh….”

  1. fucku Says:

    tengok..ape jadi kat ISA? time kayveas sound..orang ketawa..now..BN kalah teruk. biasanya orang yang ketawakan orang lain dapat balasanya!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: