SELAMAT BERSIDANG

Persidangan UMNO Bahagian Kapar bermula pada 10 Oktober 2008 ini. Pergerakan Pemuda mendahului persidangan pada 10 Oktober 2008 bermula jam 8.30 malam bertempat di Hotel Goldcourse Klang. Walaupun ada kalangan perwakilan Pemuda yang mengkritik berhubung masa persidangan yang dibuat pada waktu malam, ditambah dengan proses pengundian untuk memilih kalangan Jawatankuasa Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian yang baru, hingga dijangka akan mencecah ke awal pagi, namun itu bukanlah satu alasan sangat. Persidangan ini antara lain bertujuan untuk menguji sejauh mana ketahanan dan kemantapan semangat Pemuda untuk mendepani  dan mengemudi cabaran UMNO yang lebih getir, berbanding perlu berjaga sehingga awal pagi menghadiri persidangan dalam tempoh 3 tahun sekali. Bagi saya, persidangan malam, pagi atau petang bukanlah soal pokok bagi pemuda, kerana Pemuda UMNO Kapar sudah biasa berjegang mata hingga ke pagi memperjuangkan kepentingan parti.

 

Namun perkara paling penting dalam persidangan Pemuda kali ini ialah, tumpuan pemuda terhadap usul yang akan dibentangkan iaitu USUL POLITIK. Saya melihat inilah usul paling penting dalam semua persidangan yang akan dilalui oleh UMNO Bahagian Kapar, kerana usul ini dibentang selepas tsunami politik yang melanda negara selepas PRU12. Sangat diharapkan, agar usul ini mampu dibahaskan dengan sebaiknya oleh pemuda, bagi memastikan resolusi dari perbahasan tersebut mampu menghasilkan keputusan terbaik demi UMNO dan Barisan Nasional.

 

Selain persidangan pemuda yang diadakan pada malam 10 Oktober 2008, difahamkan juga Pergerakan Wanita UMNO akan mengadakan persidangan mereka pada 11 Oktober 2008 (pagi) sementara Pergerakan Puteri UMNO pada sebelah petang hari yang sama. Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Kapar dijangka akan diadakan pada 2 November 2008 di Hotel Goldcourse.

 

SELAMAT BERSIDANG…

UMNO…DULU, KINI DAN SELAMANYA….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: