ADAKAH ANWAR SAKIT MENTAL….?????

Perdana Menteri 16 September....

Perdana Menteri 16 September....

Warta Perdana RTM menghidangkan laporan khas yang amat menarik. Ia mengenai kisah manusia yang gilakan perhatian. Antara perkara yang ditonjolkan dalam laporan khas itu ialah tanda-tanda penyakit mental.

 

Laporan Khas tersebut telah mengundang Ahli Lembaga Kaunselor Profesional, Profesor Madya. Dr. Mohamed Fadzil Che Din. Mari kita mengkaji secara ringkas adakah faktor-faktor yang disebutkan itu, selari dengan peribadi YAB Dato’ Seri Anwar Ibrahim, Perdana Menteri 16 September….


ANWAR BERANGAN JADI PM PADA 16 SEPTEMBER… : suka berfantasi atau berhalusinasi , terasa diri sentiasa betul, gilakan perhatian dan angkuh. Penyakit ini dilaporkan sering berlaku kepada mereka yang pernah mengalami kekecewaan melampau, contohnya tidak sempat jadi Perdana Menteri dan kena pecat.


ANWAR LALUI PENGALAMAN ITU : Keadaan ini sering berlaku kepada mereka yang pernah berkuasa atau memegang jawatan utama namun kecewa dalam mencapai impian peribadi.


ANWAR SALAH SEORANG DARI 11 % ITU : Kajian Pemantauan penyakit di Malaysia mendapati hampir 11 peratus rakyat dewasa mengalami gangguan mental.


KELUARKAN KENYATAAN MENDESAK PERDANA MENTERI SEOLAH-OLAH MACAM DIA LEBIH BESAR DARI PM : Dalam laporan khas itu, Ahli Lembaga Kaunselor Profesional, Profesor Madya. Dr. Mohamed Fadzil Che Din, menjelaskan obsesif adalah satu kecelaruan dalam diri dan tanda-tanda itu boleh dikesan melalui perkataan dan perbuatan. Tegasnya pesakit kebanyakannya akan berbuat apa sahaja bagi memastikan keinginan yang keterlaluan dicapai.

BERSEKONGKOL DENGAN BARAT DAN YAHUDI SERTA PENYOKONG HINDRAF NO 1 : Golongan ini boleh menimbulkan bahaya kerana boleh menjadi agresif dan tidak berfikir panjang dan sanggup menghalalkan apa sahaja perbuatan semata-mata menjayakan keinginan. Menurutnya, keghairahan untuk mendapatkan melebihi dari yang lain sehingga boleh meminggirkan prinsip dan nilai sejagat.


DOA UNTUK ANWAR…MOGA-MOGA ANWAR TAK SAMPAI MATI BERAGAN ATAU BUNUH DIRI ATAU NAYA ORANG LAIN : Prof Madya Dr Mohamed Fadzil berkata golongan itu juga suka memperlihatkan sikap degil hingga menimbulkan kesulitan kepada banyak pihak ekoran obses kepada kehendaknya. Golongan ini boleh menghancurkan diri atau orang lain yang cuba merampas objek yang diingininya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: