KASIHAN KARPAL SINGH

Karpal...hasratnya membawa DAP ke PWTC....

DAP berikrar untuk maju selangkah lagi dengan objektif mengadakan mesyuarat tahunannya di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC). “Objektif utama kami ialah untuk menawan dan mengadakan kongres kami di PWTC,” kata Pengerusi DAP Karpal Singh ketika berucap merasmikan Kongres Kebangsaan DAP ke-15 di sini hari ini.
KENYATAAN KARPAL INI MENGUNDANG KRITIKAN BEBERAPA PEMIMPIN YANG MENGHENTAM BELIAU, KERANA BERANGGAPAN KARPAL TIDAK FAHAM PROSEDUR TEMPAHAN PWTC. ADA SYARIKAT YANG MENGURUSKAN PWTC.

SAYA SIMPATI DENGAN OKU KARPAL INI YANG DIHENTAM KERANA BELIAU TIDAK FAHAM PROSEDUR, MAKLUMLAH SEBAGAI ORANG OKU TUA MUNGKIN ADA PERKARA-PERKARA YANG KARPAL TAK TAU NAK BUAT.

BIARKANLAH DIA BEGITU. MOGA KONGRES DAP AKAN DATANG KARPAL BERPELUANG MENGADAKANNYA DI PWTC SEBELUM MAUT MENJEMPUTNYA, JANGAN SAMPAI KARPAL KEMPUNAN, BIMBANG ROHNYA TIDAK AMAN. KESIAN KARPAL.

Advertisements

One Response to “KASIHAN KARPAL SINGH”

 1. Khairul Nazri Says:

  Salam,

  1. Pada fikiran saya, PWTC hanyalah sebuah tempat dimana semua pihak boleh menggunakannya untuk pelbagai tujuan yang di benarkan dan sesuai dengan iklim pelbagai bangsa di Malaysia.

  2. Oleh hal yang demikian, sekiranya DAP berhasrat untuk menggunakan PWTC sebagai tempat persidangan mereka yang akan datang, pada pendapat peribadi saya – ia mudah sahaja – you apply and you pay. Just a simple as that.

  3. Tidak perlu mereka berasa megah untuk menggunakannya dengan niat untuk menjatuhkan air muka pihak-pihak tertentu berhubung dengan penggunaan PWTC ini.

  4. Dalam pada masa yang sama kenapa pula DAP tidak berhasrat untuk menggunakan Dewan MCA yang agak terkenal juga seperti mana mereka mengganggap PWTC sebagai lambang kuasa politik UMNO dan orang Melayu?

  5. Kadang-kadang, saya melihat tingkah laku sebegini sebagai suatu yang bodoh tanpa sedar. Dikritik melenting, dibiar digigitnya..

  Wasalam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: