GILA PUBLISITI MURAHAN

Gadai Melayu untuk publisiti murahan....

Gadai Melayu untuk publisiti murahan....

Tak puas gadai Melayu dengan KANDANG BABI, gadai lagi DEB sekarang nak gadai UiTM. Melayu tak sedar diri, dapat kuasa lupa diri….

Advertisements

2 Responses to “GILA PUBLISITI MURAHAN”

 1. Khairul Nazri Says:

  Salam,

  1. Menjadi pembelot sudah menjadi lumrah kepada orang Melayu. Kita sebenarnya membelot dan dibelot setiap hari dan perkara ini berlaku mengikut kesesuai keadaan.

  2. Dalam kes Mentri Besar kita, jelas dia adalah pembelot besar orang Melayu. Sanggup meluluskan projek Babi di petempatan Melayu, mempertikaikan kaedah DEB yang mana dia sendiri telah mendpat faedahnya dan terkini mencadangkan agar kota kemasukan 10 peratus UITM dibuka kepada bangsa asing.

  3. Pada fikiran saya, inilah akibatnya jika gagal memegang kuasa dengan majoriti yang besar. Duduk ditampuk pemerintahan tetapi kita tidak dapat membuat apa-apa. Membuat keputusan atas perintah yang datang bukan dari kehendak dan bangsa sendiri amalah dari kafir harbi pula.

  4. Saya tidak dapat menggambarkan kehidupan Mentri Besar kita kini hidup dengan berlandaskan orang lain, yang jauh bezanya nilai dan tatasusila agama dan bangsa. Mungkin dirinya telah dibelot oleh bangsa sendiri atau sebaliknya dan kita semua tidak mengetahuinya langsung.

  5. Jelas sekali, itulah sikap bangsa kita Melayu. Pembelotan ketua sebanarnya mempengaruhi pengikut. Dan, kita akhirnya samada pengikut atau tidak akan terikut-ikut rentak pembelotan ini. Kecoh…..

  Wasalam

 2. ulaq lidi Says:

  Seringnya kita menasihati kawan-kawan supaya rasional… Tapi kita sendiri emosional. Kita nasihat mereka jangan menabur fitnah… Tapi kita sendiri memanjang-manjangkan fitnah. Adakah itu lumrah?. Entahlah.

  Selagi kita memulakan kalam dengan Salam dan mengakhiri dengan Wassalam maka hendaklah berkata-kata dengan kesejahteraan. Bukan makian, umpatan, cercaan dan seumpamanya. Kerana Salam dan Wassalam adalah perkataan kesejahteraan. Kita sejahtera orang lain juga mendapat sejahtera. Bukan kita sahaja sejahtera orang lain pegi jahannam.
  Bukan juga orang lain sahaja sejahtera kita pula jahannam.

  Apapun fakta, data dan isu yang sampai kepada kita hendaklah diteliti dan diselidiki kesahihannya sebelum diyakini, sebelum disebarkan kepada sahabat dan taulan atau sesiapa sahaja.
  Seperti kita menerima penyata kira-kira dari staff bawahan sebelum ditandatangani,… semak, teliti dan dapatkan dokumen sokongan yang sahih. Betul semua baru tandatangan.
  Begitu kita menerima Isu khinzir, DEB, UiTM dan sebagaimnya. Lihat keseluruhan cerita, lihat kesahihan dan hujah yang mencadang selain melihat hujah orang-orang yang membangkang. Kemudian timbang-timbangkanlah sebelum membuat rumusan.

  Nasihat dan pandangan memang digalakkan dalam Islam tetapi maki hamun memang dilarang.

  Sekian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: