SEKADAR MAKLUMAN

BN vs PKR
BN vs PKR

Assalamualaikum Rakan-rakan Blogger,

Maaf, jika sekiranya sepanjang minggu ini saya tidak berkesempatan mengemaskini blog ini, memandangkan kemungkinan besar saya diarah bertugas di Pilihanraya Kecil Permatang Pauh. Insyaallah kita akan jumpa lagi selepas pilihanraya nanti. Salam Perjuangan. Wassalam.

Advertisements

One Response to “SEKADAR MAKLUMAN”

 1. ulaq lidi Says:

  Saudara Khairul,

  Pilihan Raya Kecil dah selesai dah, yang menang harap tidak menjadi arang, yang kalah harap tidak menjadi abu. Hulurkanlah tangan untuk bekerjasama bagi menjayakan agenda pembangunan negara seterusnya.

  Isu terkini, kemasukan artis barat yang ditentang oleh pemuda PAS. Melihat iklan kumpulan berkenaan di kaca TV pun sudah begitu mencemaskan hati, memang wajar ia dibantah.

  Saya cadangkan saudara gerakkanlah pemuda UMNO dan Biro Agamanya untuk sama-sama berganding bahu bersama Pemuda PAS membuat bantahan tersebut. Kerana selama ini pun UMNO mengaku sebagai pembela Agama Islam. Kalau demo dan memo bukan cara UMNO, gunakanlah kuasa rundingan dan tekanan dari dalaman, bagi membatalkan konsert tersebut.
  Kalaupun ia tidak mungkin untuk dibatalkan, UMNO boleh memberi tekanan kepada Kerajaan supaya mengenakan syarat kepada pihak penganjur untuk melarang umat Islam dari menyertai konsert tersebut.
  Bagi mempastikan arahan dipatuhi pihak bertanggungjawab seperti penguatkuasa Jawi/Jakim dan biro agama UMNO sendiri perlu memantau di pintu-pintu masuk studium.

  Al Quran ada menyebut bahawa para penyair (artis) adalah para pendosa yang mengembara dari satu tempat ke satu tempat dan diikuti oleh orang-orang yang berdosa…..

  Jangan biarkan UMNO dan kerajaan berterusan menjadi pelopor kepada aktiviti-aktiviti menyemarakkan dosa…

  Sekian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: