FAIZAL TAWAR DIRI TIMBALAN KETUA BAHAGIAN

Faizal Abdullah...komited, tegas,berani...

Faizal Abdullah...komited, tegas,berani...

Tuan Haji Faizal Abdullah, bukan nama asing dalam UMNO Bahagian Kapar dan negeri Selangor. Beliau merupakan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Kapar merangkap Naib Ketua Pemuda UMNO Negeri Selangor.

 

Keputusannya mengosongkan kerusi Ketua Pemuda Kapar pada kali ini memeranjatkan pemuda, namun hasratnya direstui akhirnya apabila beliau menawarkan diri untuk bertanding jawatan Timbalan Ketua UMNO Bahagian Kapar dan mendapat sokongan padu dari Pergerakan Pemuda di Bahagian Kapar serta mendapat restu dari cawangan-cawangan UMNO.

 

Saya melihat perkara ini dari sudut positif dan saya yakin Sdr. Faizal sedang merealisasikan hasrat YAB Perdana Menteri untuk membuat reform dalam UMNO. Bagi saya juga tenaga muda yang inovatif dan komited seperti Sdr. Faizal sangat diperlukan oleh UMNO sekarang dalam usaha untuk mengembalikan semula kekuatan UMNO disamping satu usaha untuk menarik golongan muda kembali menyertai, menyokong dan mendokong UMNO sebagai sebuah parti yang memperjuangkan Agama dan bangsa Melayu.

 

Saya juga yakin, penawaran diri Sdr. Faizal sebagai Timbalan Ketua UMNO Bahagian Kapar bukan untuk menidakkan kredebiliti dan kehebatan Dato’ Jaei sebagai penyandang jawatan itu sekarang, tetapi ia lebih kepada hasratnya untuk memberikan khidmat yang menyeluruh dan spesifik kepada setiap DUN di Parlimen Kapar, sebagaimana yang pernah dilakukannya sepanjang beliau memegang jawatan sebagai Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Kapar.

 

Saya yakin, pastinya track record Sdr. Faizal yang cemerlang sepanjang khidmatnya sebagai Ketua Pemuda Kapar wajar dijadikan kayu pengukur dan pertimbangan para perwakilan sekalian untuk menilai sejauh mana kemampuan beliau bagi memikul tanggungjawab sebagai TIMBALAN KETUA UMNO BAHAGIAN KAPAR. Segala-galanya saya serahkan kepada para perwakilan kapar yang bijaksana. Salam perjuangan. Wassalam.

Advertisements

One Response to “FAIZAL TAWAR DIRI TIMBALAN KETUA BAHAGIAN”

  1. juragan rantau Says:

    OK BOSS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: