DATO’ RAHMAN MASIH DIPERLUKAN

Menang tanpa bertanding di DUN Sementa

Menang tanpa bertanding di DUN Sementa

Kepimpinan Dato’  Abdul Rahman Palil masih diperlukan sebagai Ketua UMNO Bahagian Kapar, itu luahan hati sebahagian besar Ketua-ketua Cawangan UMNO di Bahagian Kapar, bagi memikul tanggungjawab untuk mengembalikan semula aura dan kekuatan UMNO dan seterusnya mengepalai jentera Barisan Nasional untuk merampas semula kerusi-kerusi pilihanraya di Parlimen Kapar dari genggaman Pakatan Rakyat.

 

Bagi mereka kepimpinan Dato’ Rahman masih relevan dan tanggungjawab tersebut mesti dilaksanakan secara bersama dengan seluruh jentera UMNO dan Barisan Nasional Kapar. Kerana itu, rata-rata Ketua Cawangan menolak sebarang calon baru yang berhasrat untuk mencabar Dato’ Rahman dalam pemilihan kali ini. Bagi mereka ini bukan masa terbaik untuk menukar pucuk pimpinan di Bahagian Kapar, tetapi ini masa untuk memantapkan barisan kepimpinan yang ada. Kerana itu mereka bersetuju menerima sebarang perubahan bagi jawatan nombor 2 dan 3, yang diharapkan mampu untuk berpadu bersama Ketua Bahagian mengembalikan maruah UMNO dan Barisan Nasional.

 

Cuma yang menjadi harapan ialah, jangan sampai pertandingan kali ini tambah memecahbelahkan UMNO, kerana jika itu terjadi mereka bimbang tsunami lebih besar bakal melanda Parlimen Kapar dalam PRU13 nanti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: