TERESA KOK KURANG AJAR

Saya memetik teks ini dari Blog Bicara Politik DUN Meru untuk dikongsi bersama dengan rakan-rakan di UMNO Bahagian Kapar.

 

Dalam dewan undangan negeri Selangor, Terresa Kok telah mengepalai satu petisyen penduduk di Puchong kepada Datuk Satim Diman (Sri Kembangan) mengenai aduan penduduk bukan Islam terhadap laungan azan subuh yg didakwa menggangu ketenteraman penduduk. Yang bagusnya, wakil-wakil rakyat Islam dari PR yang duduk sebagai ahli dewan undangan negeri Selangor sebagai kerajaan negeri tidak langsung membantah isu ini diketengahkan. Masing-masing menikus, bimbang kedudukan tergugat kerana menentang kerajaan sebenar iaitu DAP. Bimbang kalau-kalau DAP marah nanti, pilihanraya PAS tak kan dapat undi dari cina. Bimbang gak kedudukan tergugat, Dr. Rani, Hasan Ali, Dr. Halimah dan ramai lagi masih gian nak jadi Wakil Rakyat.


Org-org UMNO pula telah diperintah duduk oleh speaker (yg bukan org islam) yg cuba membantah petisyen ini… Dan maklumat disebalik tabir memberitahu, sebenarnya Menteri Besar Selangor adalah Terresa kerana dia banyak mempengaruhi keputusan dewan undangan negeri….


Woi…!!! Dimanakah perginya perjuangan Islam yang dilaungkan oleh PAS. Hassan Ali dah jadi BONEKA Teresa Kok ke, Khalid Ibrahim dah tak berani angkat muka gak ke? Makin hilang arah dah pemimpin PAS dan Islam di Selangor ni kerana tergoda dengan dara tua pelahap babi Teresa Kok.

Advertisements

3 Responses to “TERESA KOK KURANG AJAR”

 1. zaid Says:

  salam sejahtera,

  wahai pemimpin-pemimpin pas, bangkitlah untuk menentang kemungkaran yang nyata. teresa kok dengan bangganya dapat menghapuskan tulisan jawi di papan tanda jalan bukit bintang

 2. iskander Says:

  dia org mintak turunkan volume utk kuliah dari masjid ler, bukannye laungan azan.

  siasatlah dulu bro~

 3. Khairul Says:

  Mungkin azan tidak disebut, namun apapun keadaannya, tuntutan mereka wajib untuk tidak dipatuhi, kerana Islam agama resmi Malaysia. Terima kasih atas ingatan dan teguran.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: