PANAS DALAM SEPI

Assalamualaikum

 

Dalam senyap dan sepi…, rupanya di Bahagian Kapar masing-masing sedang bergerak secara senyap mengadakan perjumpaan bersama-sama Ketua Cawangan, Ketua Pemuda, Wanita dan Puteri. Masing-masing sedang melobi menawarkan diri samada untuk menganggotai kepimpinan UMNO Bahagian, Pemuda, Wanita, Puteri maupun 7 orang perwakilan ke Persidangan UMNO Malaysia. Maklumlah, pada Disember nanti ada pemilihan peringkat pusat…tu yang nampaknya agak meriah sikit lobi melobi pada tahun ini.

 

Dalam banyak-banyak hal melobi ni, saya tertarik dengan info dari seorang rakan yang menyatakan terdapat satu pasukan yang bakal menggegar di UMNO Bahagian Kapar. Pasukan ini dipimpin oleh salah seorang veteran UMNO yang namanya cukup hebat satu ketika dulu. Fakta menarik pasukan ini ialah mereka meletakkan benchmarking pasukan ini yang bakal mengepalai kepimpinan UMNO Bahagian Kapar sekurang-kurangnya mempunyai kelayakan dan kelulusan peringkat diploma atau kesimpulannya individu yang mempunyai latar pendidikan yang baik.

 

Secara peribadi, saya melihat pendekatan ini amat baik bagi masa depan dan survival UMNO, khususnya di Bahagian Kapar, walaupun sepatutnya ia telah dilaksanakan sejak lama dulu, apapun tahniah pada pasukan ini yang mempunyai kesedaran tentang pentingnya UMNO dibina semula, bagi memastikan ia terus kukuh dan mampu bersaing serta menarik keyakinan rakyat untuk kembali kepada UMNO.

 

Apapun saya berdoa agar pasukan ini terus konsisten dengan visi dan misinya. Soal menang atau kalah janganlah dijadikan agenda utama, tetapi yang lebih penting adalah perkhidmatan yang bakal disumbangkan selamanya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: